•   Ahad, Mei 05
TerkiniMetro

PPSMI tidak berjaya meningkatkan penguasaan BI

PROF. Datuk Dr Awang Sariyan. FOTO Asyraf Hamzah

KEPUTUSAN Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk tidak memperkenalkan semula Pengajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) adalah satu langkah tepat, kata Persatuan Linguistik Malaysia (PLM).

Penasihat PLM, Prof Datuk Dr Awang Sariyan berkata, setakat ini 15 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sepakat menyatakan sokongan terhadap keputusan itu.

Turut menyokong keputusan KPM adalah Majlis Perundingan Melayu; Gabungan Persatuan Penulis Nasional Malaysia; Majlis Belia Malaysia, Kesatuan Guru Melayu Malaysia Barat dan Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung, katanya yang juga jurucakap NGO itu dalam kenyataan hari ini.<... Baca berita penuh di Metro

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 282,753 ORANG berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

Anda mungkin juga berminat...