•   Khamis, September 09
TerkiniKosmo

Penagihan dadah haram di sisi Islam

DUA lelaki tergamak membunuh kucing betina yang bunting dengan

DADAH sudah lama menjadi musuh nombor satu negara dan sehingga hari ini ia masih lagi mengekalkan kedudukannya di tangga teratas.

Usaha untuk membanteras gejala ini mesti diteruskan tanpa henti terutamanya melibatkan golongan lelaki yang menjadi pemimpin masa hadapan.

Apabila dadah telah menguasai diri, tiada pertimbangan yang boleh dibuat. Malah, seseorang penagih itu sanggup melakukan apa sahaja tanpa memikirkan kesan dan natijahnya.

Dalam Islam, dadah merupakan bahan terlarang dan diharamkan kerana ia memberi kesan yang negatif serta menggugat keharmonian masyarakat sehingga berlakunya jenayah membunuh.

Baru-baru ini, K... Baca berita penuh di Kosmo

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 282,753 ORANG berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

Anda mungkin juga berminat...