•   Khamis, Januari 01
TerkiniMetro

Kastam rampas 3.4 tan sayuran import elak cukai

LORI kontena penyejuk yang membawa muatan 3,462 kilogram pelbagai jenis sayuran import ditshan Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Sarawak, Cawangan Miri. FOTO Norsyazwani Nasri

JABATAN Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Sarawak Cawangan Miri merampas 3.4 tan sayur import elak cukai di Pelabuhan Bintulu, Selasa lalu.

Pengarah Kastam Sarawak, Datuk Sharifah Halimah Tuanku Taha berkata, pihaknya menahan sebuah lori kontena di Jalan Bintulu- Miri pada jam 10 pagi dan pemeriksaan mendapati pemandu seorang lelaki warga tempatan gagal mengemukakan dokumen berkaitan muatan barang dibawa.

Katanya, pemeriksaan lanjut ke atas kontena itu bersama wakil syarikat pengimport mendapati ia mengandungi lapan jenis sayuran tidak diikrarkan di dalam Borang Kastam 1.

"Anggaran pelbagai jenis sayuran yang dirampas adalah... Baca berita penuh di Metro

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 282,753 ORANG berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

Anda mungkin juga berminat...