•   Khamis, September 09
TerkiniMetro

'Semoga pahalanya sampai kepada arwah anak'

PARLAN menunjukkan aplikasi WhatsApp perkongsian maklumat waris MH17 negara ini. Gambar kanan, pusara Hasni. FOTO Arkib NSTP

"WANG pampasan (mangsa pesawat MH17) diterima sebelum wabak Covid-19 Mac lalu. Kami gunakan untuk bersedekah supaya pahalanya sampai kepada arwah anak kami, Hasni Hardi," ujar Parlan Mesiran, 66, bapa kepada mangsa MH17 yang ditembak jatuh di timur Ukraine.

Katanya, mereka sekeluarga bersyukur dapat meneruskan amalan murni anaknya gemar bersedekah melalui wang pampasan diterima walaupun tragedi itu sudah berlalu enam tahun lalu.

Hasni Hardi Parlan, 31, adalah antara 298 penumpang termasuk 15 anak kapal pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) yang terkorban dalam tragedi yang menggemparkan dunia itu.

Difahamkan graduan ijazah s... Baca berita penuh di Metro

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 282,753 ORANG berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

Anda mungkin juga berminat...