•   Rabu, Ogos 08
DuniaKosmo

Kurang hutang kepada RM35b

KUALA LUMPUR 07 OKTOBER 2019 - Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk

KUALA LUMPUR - Khazanah Nasional Bhd. (Khazanah) menyasarkan untuk terus mengurangkan jumlah hutangnya kepada antara RM35 hingga RM40 bilion menerusi aktiviti penjualan aset dalam tempoh tiga hingga lima tahun akan datang.

Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, pihaknya percaya langkah itu berkesan memandang­kan Khazanah telah berjaya mengurangkan jumlah hutang kepada RM47 bilion daripada RM55 bi­lion dalam tempoh setahun de­ngan strategi yang sama.

Katanya, Khazanah kini sedang dalam proses mengenal pasti aset strategik untuk dijual dan hasil yang diperoleh daripada penjualan itu akan dilaburkan semula dalam... Baca berita penuh di Kosmo

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 282,753 ORANG berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

Anda mungkin juga berminat...