•   Rabu, Oktober 10
TerkiniKosmo

Melihat lebih dekat artifak kemerdekaan

JALUR Gemilang gergasi berukuran 9 meter panjang dan 4.5 meter

Pakaian rasmi Tunku Abdul Rahman, pen, keris dan watikah pemasyhuran kemerdekaan antara artifak asal kemerdekaan negara yang masih dalam simpanan Arkib Negara Malaysia.

SETIAP kali menjelang hari kemerdekaan negara yang disambut pada 31 Ogos setiap tahun, laungan keramat ‘Merdeka, Merdeka, Merdeka’ pasti akan berkumandang di serata pelosok negara.

Tidak kira sama ada acara atau program yang dilaksanakan itu berskala besar, ataupun sekadar majlis sambutan yang diadakan di peringkat sekolah, laungan tersebut pasti akan bergema.

Seorang pegawai Tentera Udara Diraja Malaysia, Kapten Wan Mohd. Azri Wan Mat, 36, mengakui, pemikiranny... Baca berita penuh di Kosmo

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 282,753 ORANG berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

Anda mungkin juga berminat...