•   Sabtu, Jun 06
PendidikanUtusan

Mencorak pembangunan negara

SEBAHAGIAN graduan meraikan kejayaan mereka selepas majlis Istiadat Konvokesyen Universiti Malaya, d

LAIN negara lain cara mereka mencorakkan model pembangunannya. Jepun sebagai contoh, melakukan tiga kali proses mencorakkan pembangunan negaranya berlandaskan pelantar Reform Pendidikan (Educational Reform). Pertama semasa Meiji Restoration; kedua, selepas Perang Dunia Kedua; dan ketiga, pada awal tahun 1980-an.

Begitu juga Norway yang keluar daripada belenggu kemiskinan sebagai salah satu negara paling miskin di Eropah suatu ketika dahulu, kini menjadi negara paling makmur di dunia. Ia mengutamakan pendidikan dan latihan bagi melahirkan insan-insan yang berdaya saing dan produktif. Malaysia pula memilih untuk mencorakkan model pembangunan... Baca berita penuh di Utusan

Anda masih belum bertemu jodoh?

Jika anda belum bertemu jodoh, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari? Mungkin anda buntu di mana dan bagaimana untuk mencari. Oleh itu DAFTAR SEKARANG di Baituljannah.com secara PERCUMA. Seramai 282,753 ORANG berjaya menemui jodoh. Siapa sangka, mungkin anda juga akan bertemu jodoh anda di Baituljannah.com. Jangan berlengah lagi, DAFTAR SEKARANG melalui borang di bawah ini.

Anda mungkin juga berminat...